Bahan-bahannya:-
1 1/2 cawan bran buds di hancurkan.
1/2 sudu teh serbuk biji buah pala
3/4 cawan mentega/mejerin yang telah dicairkan
Krimnya :-
1/2 cawan gula
1 tin buah peaches
1 tin susu cair yang di sejukkan
3 urat agar-agar dimasak dengan satu cawan air
125 (4oz) gm coklat
60 ( 2oz ) gm mentega
beberapa titik essence peppermint
2 camca besar air
Cara membuatnya:-
2. Tekankan kedalam dan di keliling.....
tekan padat-padat dan sejukkan ke dlam fridge.
3. Pukul krim cheese dengan gula sehingga kental dan tuangkan sedikit demi sedikit 3 camca besar agar-agar.
4. Pukul hingga kental
5. Di perisakan dengan beberapa titik essence papermint
6. Tuangkan krim atas kulit pai tadi serta ratakan; dan sejukkan semula
7.Coklat dicairkan dalam mangkuk yang diletakkan dalam air mendidih.
8. Apabila coklat sudah cair, kacau dengan mentega hingga sebati.
9.Tuangkan ke atas krim tadi sehingga rata.
10. Atur buah peaches dan sejukkan.
11. bila hendak hidang taburkan sedkan bran buds
siap dah, selamat mencuba...........
No comments:
Post a Comment